miércoles, 16 de marzo de 2022

La realitat virtual pot revolucionar la forma de fer classes?

1 comentario:

Jorge dijo...

Després d'escoltar aquesta conferència de Michael Bodekaer sobre realitat virtual (RV) i d'algunes de les seues idees innovadores sembla motivador poder tenir a l’abast experiències RV, i estic ben segur que ho és tant per a l'alumnat com per al professorat. D’aquesta manera canvien els mètodes tradicionals que ja tenen el perjudici de poc motivadors.

Així doncs, podem argumentar que les VR permeten experimentar sensacions d’estar en diferents espais i amb diferents eines on encara no és possible desenvolupar als espais educatius. Amb la RV podem situar-nos en diversos entorns i endinsar-nos de manera més pròxima a qualsevol context, també, treballar sense riscos físics, com podem veure en l'exemple que argumenten al vídeo sobre laboratori virtual de ciències.

En un context d’aula resulta interesant fer pràctiques més visuals i manipulatives, pense que aquest revolucionari recurs tecnològic pot donar eixe suport i facilitar el procés d'ensenyança i aprenentatge als centres escolars. D’aguna manera canvia la forma de fer classe si pensem en un context d’ensenyança i aprenentatge al llarg de tota la vida, Tot i això, considere que encara és un recurs nou i ens queda molt per explorar, hem d’anar en compte i reflexionar molt be com i quant utilitzar aquest material, per això, també caldrà una bona formació dels mestres i formadors.

Tampoc hem d'oblidar que, tan sols són recursos i el més important som les persones. Persones que hem d'innovar i adaptar-nos al ritme que marca la societat de l'era digital. Sense nosaltres les tecnologies no funcionen, així doncs, caldrà fer un bon ús d'elles perquè les seues funcions ens faciliten la vida i ens deixen tenir experiències úniques. En la meua opinió, les màquines mai substituiran la pràctica real, però soc conscient que elles formen part de la realitat i també són molt atractives.

Compartisc un video de youtube que tracta de la RV també:
https://www.youtube.com/watch?v=-vDNorX1Spc

Experiencies Educatives Inspiradores

En el següent enllaç trobarem projectes amb efectes trasformadors, en el quals, fan ús de les tecnologies:   https://intef.es/recursoseducat...